Harbeck Jan < Tilbage 
The Sound The Rhythm      
Den karismatiske Jan Harbecks stemningsfulde spil i den store swingtradition har mange venner. Han fremstår ekstremt stilsikker og som en musiker, der graver dybt i sin jazz og som kender betydningen af nærvær. Kun få er i stand til at blæse så megen sjæl i en jazz-ballade som ham. Thomas Michelsen skrev således i Politiken: ”Vi havde engang Ben Webster til at vække sjælen. I dag har vi Jan Harbeck!” Og det er egentlig underligt, at den 43-årige saxofonist ikke tidligere har udgivet en hyldest til ”Big Ben”, der boede i København i en årrække. Den kommer her.
”Da jeg var ung koncentrerede jeg mig om, hvad jeg skulle spille; nu kommer musikken af sig selv; lyden og tonen, er essensen for mig. Den må være fuldtonet, og følelsen skal være der. Webster var min første inspiration, og så kom Paul Gonsalves. Det er den tradition, jeg elsker. Det handler om at spille fra hjertet. Det er en lyd, ’a sound’, et sprog ” siger Jan Harbeck.
Musikerne på dette album har spillet sammen siden 2007, og bandet har spillet med mere end almindelig succes rundt omkring i Europa. Henrik Gunde, den brillante pianist, har været Harbecks partner så mange gange, at de ikke har tal på det. Sammen modtog Gunde og Harbeck den prestigefyldte Ben Webster Pris i 2018, og priskoncertens repertoire blev i høj grad inspirationen til at samle musikken på dette album. Fire numre er af Webster, forholdsvis ukendte men fyldt af blues og swing. Der er yderligere et Strayhorn nummer, Johnny Come Lately, resten er Harbecks egne.
De to dage i studiet blev også scenen for en overraskelse, som ofte giver en session et ekstra spark. I dette tilfælde to trommeslagere. Anders Holm indspillede den første dag, og Morten Ærø ankom for at stille sine trommer op til næste dag. Og han spillede så med på to numre, og nye farver bredte sig. Jan zum Vohrde er også gæst på Webster/Hodges I’d Be There. ”Den fine Webster-ballade bringer en særlig farve og kvalitet i harmonierne mellem alt og tenor. Zum er en mester.” Eske Nørrelykkes rolige basfigurer er vigtige for Harbeck. Han står på beatet og giver god plads. ”Vi holder af det generøse i musikken, og jeg håber at det sanselige og stemningsfulde rum transcenderes fra pladen til lytteren”.

Jan Harbeck (ts), Henrik Gunde (p), Eske Nørrelykke (b), Anders Holm, Morten Ærø (d) + Jan zum Vohrde (as).

Lighter Shades/Johnny Come Lately/Tangorrus Field/Poutin’/Woke Up Clipped/Blues Crescendo/Shorty Gull/I'd Be There/Tail That Rhythm/Circles

Normal pris:  159,50
Medlems pris:  149,50

   
 
EAN:  663993190228
Label:  Stunt
Prod. varenr.:  STUCD 19022